Hantera ditt kundregister

När man skapar en faktura i Fakturaarkivet så kommer den kund du anger i fakturahuvudet att automatiskt sparas undan till ditt kundregister. På så vis kommer formuläret att kunna fyllas i snabbare med hjälp av autokomplettering nästa gång du ska skicka en faktura till samma kund.

Autokomplettering av kund

Om din kund skulle flytta och du behöver ändra den adress som fylls i av autokompletteringsfunktionen så är det bara att göra det direkt på fakturan. Denna ändring kommer då att sparas till kundregistret så att autokompletteringen fyller i den nya adressen nästa gång.

Om du inte känner att du vill få ut mer av ditt kundregister än så, så behöver du aldrig göra mer än så. Men för dig som vill så går det även bra att jobba direkt med kundregistret, genom att klicka på ”Kunder” i huvudmenyn. Då presenteras du en lista över alla dina befintliga kunder till vänster, samt ett formulär för att skapa nya kunder till höger.

kundlista

Om du vill ändra namn eller adress till en kund gör du det enkelt genom att klicka på redigera-ikonen,change, till höger om den kund som du vill redigera. Kundens uppgifter flyttas då till formuläret i sidans högerspalt. Gör dina ändringar och klicka på den blå ”Ändra”-knappen.

Till höger om kundlistan finns det även två formulär för att söka efter en kund samt att enbart visa kunder som tillhör en viss grupp (mer om det längre ned). Sökfunktionen kan vara mycket användbar om du har ett stort antal kunder. Den tillåter att du söker både på kundens namn och adress. Du kan även använda den för att söka fram alla kunder som tillhör samma postort genom att söka på ortens namn.

kundvy

Genom att klicka på en av kunderna i listan tar du dig vidare till kund-vyn där du överst ser kundens adress och därunder ser vilka grupper kunden tillhör samt en lista med alla företagets referenspersoner. Även referenspersonerna sparas automatiskt med namn när du fyller i dem på en faktura och väljer du sen att skicka fakturan som e-post så sparas även e-postadressen på den valda referenspersonen här.

– lägg till/ta bort referenspersoner
– lägg till/ta bort från grupp
– lista över fakturor
– lista över offerter

Postat i kategori: